Over ons

Op 14 november 2004 zijn wij, Davinia Richheimer en MichaŽl Hochheimer, getrouwd. Wij wilden onze gasten graag verrassen met een uitgebreid bensjboekje. Dat boekje moest niet alleen bruikbaar zijn voor bensjen tijdens de sjewa berachot, maar ook voor Sjabbat. Bovendien wilden we dat het boekje ook toegankelijk zou zijn voor onze vrienden en familie die het Hebreeuwse schrift niet (goed) machtig zijn.

Vooral deze combinatie bleek lastig. Er zijn veel bensjboekjes verkrijgbaar, in alle soorten en maten. Fonetische transciptie is zeldzamer. Het bekende 'boekje van Vorst' bevat enkel het bensjen en veel andere buitenlandse boekjes gebruiken een op het Engels gebaseerde transciptie. Dit is erg verwarrend voor de Nederlandstalige lezer.

Dit, in combinatie met een gezonde interesse in DTP-werkzaamheden, heeft ons ertoe gezet om zelf een boekje samen te stellen, die we Simchon - Feestboekje hebben genoemd.

Na onze choppe bleek er meer belangstelling te zijn. We werden door diverse vrienden benaderd om ook voor hun simche (choppes en bat mitswes) een versie van het boekje te maken. Het boekje werd zelfs al integraal gekopieerd!

Daarom bieden wij onze Simchon aan via deze website. Tegen een passende vergoeding kunt u hier uw simchoniem bestellen, op maat gemaakt voor uw simche.